Briti kupujú menej nemeckých áut

Export áut z Nemecka v tomto roku klesol. Jedným z dôvodov je podľa šéfa nemeckého Združenia automobilového priemyslu (VDA) Matthiasa Wissmanna oslabenie libry, ktoré zmenšuje dopyt vo Veľkej Británii. Informuje o tom portál thelocal.de.

07.12.2017 10:19
debata

Brexit a s tým súvisiaci slabší dopyt v Británii spôsobený výmenným kurzom prispel k zníženiu exportu áut o 2 percentá na 4,3 mil. vozidiel, citoval portál šéfa VDA.

Veľká Británia je pre nemeckých výrobcov automobilov najväčším exportným trhom podľa počtu predaných áut a druhým najväčším z finančného hľadiska. Pripravujeme sa na obrovské byrokratické komplikácie, keď Británia nakoniec z EÚ odíde, dodal Wissmann. Ďalším dôvodom tohtoročného oslabenia exportu áut je to, že firmy presúvajú produkciu niektorých modelov do závodov mimo Nemecka, uviedol Wissmann pre portál thelocal.de. Odhaduje sa, že nemecké automobilky za tento rok v zahraničných závodoch zvýšia produkciu o 7 percent na 10,8 mil. áut a ich domáca výroba klesne o 2 percentá na 5,6 mil. vozidiel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Veľká Británia #automobilky