Rozpačitý štart. Nemecký rýchlovlak prvý deň meškal pre poruchu

Jazda rýchlovlaku na novej diaľkovej rýchlej trati v Nemecku trvala rovnako ako predtým. Porucha vygumovala čas, ktorý mal ušetriť.

10.12.2017 08:25
debata (7)

Len krátko po otvorení nového železničného rýchlostného koridoru medzi Berlínom a Mníchovom sa objavila prvá porucha. Jeden z dvoch osobitných vlakov musel pri spiatočnej ceste do Mníchova niekoľkokrát zastaviť a mal viac ako dve hodiny meškanie. Agentúre DPA to povedala hovorkyňa železníc.

Špeciálny vlak na trati medzi nemeckým hlavným... Foto: SITA/AP, Sven Hoppe
Nemecko, železnice, vlak, Deutsche Bahn Špeciálny vlak na trati medzi nemeckým hlavným mestom Berlínom a bavorskou metropolou Mníchovom.

Za meškanie podľa prvých zistení mohla technická porucha vozidla. „Hľadáme presnú príčinu,“ povedala hovorkyňa. Vo vlaku bolo asi 150 až 200 čestných hostí a novinárov.

Jazda vlaku trvala približne šesť hodín. Pôvodne mal vlak prísť do Mníchova v piatok 23:15 miestneho času. Namiesto toho dorazil na hlavnú stanicu v Mníchove v sobotu o 1:25 h. Cesta z Berlína do Mníchova má novým rýchlovlakom ICE trvať štyri až štyri a pol hodiny, podľa počtu zastávok.

Pravidelná doprava na novej trase sa začína v nedeľu. Otvorenie koridoru znamená okrem iného aj to, že bude rýchlejšie spojenie medzi Berlínom a Viedňou cez Nemecko a Rakúsko, než kratšou trasou cez Českú republiku. Novou traťou chce železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) konkurovať aj aerolinkám.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vlak