Siemens vybuduje v Líbyi dve elektrárne za 700 miliónov eur

Nemecký priemyselný konglomerát Siemens podpísal kontrakt v hodnote približne 700 mil. eur na výstavbu dvoch elektrární v Líbyi, ktoré budú používať ako palivo plyn.

11.12.2017 14:16
debata (6)

Spoločnosť v pondelok uviedla, že elektrárne postaví v mestách Misráta a Tripolis. Hodnota kontraktu, ktorý konglomerát uzavrel so štátnou firmou General Electricity Company of Libya, zahŕňa aj dohody o dlhodobej údržbe.

Siemens konštatoval, že výstavbou elektrární sa kapacita Líbye pri výrobe elektriny zväčší o zhruba 1,3 gigawattu. Spoločnosť však nekonkretizovala, kedy budú nové elektrárne uvedené do prevádzky. O novej zákazke Siemens informoval len niekoľko týždňov po tom, ako ohlásil plány na globálne zníženie počtu zamestnancov o približne 6 900 vrátane divízie energetiky. Firma uviedla, že dôvodom je prudký pokles zisku pre rastúci tlak zo strany obnoviteľných zdrojov energie.

Firma Siemens pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu na Slovensku tvoria spoločnosti Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Líbya #Siemens