Prvý vodič Uberu v Bratislave dostal právoplatnú pokutu

Vodič jazdiaci bez oprávnenia pre spoločnosť Uber dostal prvú právoplatnú pokutu. Udelil ju Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ako odvolací orgán vo výške dvesto eur.

11.12.2017 17:25
debata (27)

Pôvodnú pokutu udelenú vodičovi hlavným mestom SR Bratislavou na základe zákona o cestnej doprave vo výške sto eur tak zdvojnásobil. Informovalo o tom v pondelok Občianske združenie koncesovaných taxikárov (OZKT) na svojej webovej stránke taxiportal.sk.

Okresný úrad Bratislava rozhodol o odvolaní so zvýšením pokuty vodičovi 12. októbra tohto roka a rozhodnutie nadobudlo účinnosť 16. októbra. Hlavné mesto uložilo vodičovi pokutu sto eur rozhodnutím z 11. augusta za to, že pri kontrole hliadkou mestskej polície v bratislavskej Petržalke na Haanovej ulici 2. apríla 2017 krátko po polnoci nemal označené a vybavené vozidlo taxislužby.

„Vozidlo nebolo označené strešným svietidlom žltej farby s nápisom TAXI. Na predných pravých a ľavých dverách nebolo uvedené obchodné meno prevádzkovateľa taxislužby ani telefónne číslo dispečingu objednávkovej služby alebo vodiča alebo dopravcu, na pravých predných dverách ani vo vnútri vozidla nebola vystavená základná sadzba cestovného,“ uviedol Okresný úrad Bratislava v rozhodnutí. Vo vozidle nebol pevne zabudovaný taxameter spĺňajúci podmienky pre určené meradlá, ktorý vydáva potvrdenku o zaplatenom cestovnom, vodič vozidla taxislužby nemal preukaz vodiča vozidla taxislužby a prevádzkoval taxislužbu bez koncesie alebo povolenia oprávňujúceho dopravcu ponúkať dopravné služby.

OZKT informovalo, že počas kontroly hliadkou mestskej polície bolo ďalej zistené, že vodič nepredložil doklad o pravidelnej lekárskej prehliadke a o psychologickom vyšetrení vodičov, ktorí vedú vozidlo využívané na taxislužbu. Vodič vozidla pri kontrole uviedol, že pracuje pre spoločnosť Uber. „A my môžeme len konštatovať, že tak ako už dlhodobo tvrdíme, jazda pre Uber je taxislužba a vzťahujú sa na vodičov Uberu rovnaké pravidlá ako na vodičov taxislužieb,“ uviedlo OZKT.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #taxi #Uber