Érsek stiahne Informačný systém výstavby, bude ho ďalej analyzovať

Minister dopravy Arpád Érsek sa rozhodol stiahnuť Informačný systém výstavby v súčasnej podobe z nadchádzajúceho rokovania Riadiaceho výboru prioritnej osi 7 Informačná spoločnosť v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

11.12.2017 18:38
debata

Urobil tak na základe vlastných analýz, pripomienkového konania, ako aj po zozbieraní expertných posúdení, ktoré si na tento projekt nechal vypracovať. Informoval o tom v pondelok rezort dopravy.

"Postupne vyhodnocujeme jednotlivé IT projekty, ktoré som našiel po svojom príchode na ministerstvo na stole. Vždy sa snažíme nájsť tú najlepšiu hodnotu pre štát a sústredíme sa predovšetkým na konkrétny prínos pre ľudí,“ konštatoval minister.

Informačný systém výstavby má za cieľ digitalizovať proces stavebného aj územného povoľovania a pomôcť skrátiť čas potrebný na vydanie príslušných povolení. Súťaž na jeho vybudovanie sa začala ešte za predchádzajúcej vlády a súčasný minister dal tento projekt preveriť aj útvaru Hodnoty za peniaze. Súčasný minister dopravy už v minulosti rozhodol o zrušení projektu Atlas pasívnej infraštruktúry, ktorý mal mapovať trasy optickej aj energetickej infraštruktúry, nakoľko na projekt nebolo zabezpečené financovanie a navyše boli sporné aj jeho prínosy pre bežných užívateľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #Arpád Érsek