Slovenskí hotelieri zaznamenali rekordný počet hostí

Hotelierom na Slovensku sa tento rok darí. Počet ubytovaných hostí za prvé tri štvrťroky opäť stúpol a dosiahol nový rekord. Vyplýva to z údajov slovenského štatistického úradu a prepočtov ČTK. Zo zahraničia jazdia na Slovensko hlavne Česi.

15.12.2017 11:14
debata

Od januára do konca septembra využilo služby ubytovacích zariadení na päťmiliónovom Slovensku 4,21 milióna domácich a zahraničných hostí. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to predstavuje nárast o osem percent.

Na celkovom počte ubytovaných turistov sa Slováci podieľali tromi pätinami. Počet zahraničných hostí, ktorí sa v sledovanom období ubytovali na Slovensku, stúpol v sledovanom období medziročne o 7,3 percenta na 1,71 milióna osôb. Tradične najpočetnejšiu zahraničnú klientelu slovenských hotelierov tvorili hostia z Česka.

Na konci septembra bolo na Slovensku v prevádzke 3516 ubytovacích zariadení, v porovnaní s vlaňajškom sa ich počet zvýšil len nepatrne. V lete, keď počet ubytovaných turistov v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi na Slovensku zvyčajne stúpa, bola kapacita ubytovacích zariadení naplnené takmer na polovicu.

Vlani hotelieri na Slovensku ubytovali viac ako päť miliónov domácich a zahraničných hostí, čo bol rekord v novodobej histórii krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #turizmus