Mecom začal v Humennom hĺbkové sanitačné opatrenia

V závode spoločnosti Mecom Group v Humennom sa v piatok začali hĺbkové sanitačné opatrenia, ktoré boli avizované v súvislosti s predošlými zisteniami lokálnej Regionálnej a veterinárnej správy o výskyte baktérie Listeria monocytogenes.

15.12.2017 19:00
debata

Informovala o tom v piatok spoločnosť Mecom Group v tlačovej správe. Opatrenia sa uskutočňujú koncom týždňa, keďže cez víkendy je v závode v Humennom pravidelne odstavená výroba.

Súčasťou hĺbkových sanitačných opatrení v závode je sanitácia všetkých zariadení, priestorov a pracovných pomôcok, sanitácia všetkých filtrov vo vzduchotechnike, sanitácia medzistropných priestorov, využitie nových vysoko účinných čistiacich a dezinfekčných prostriedkov počas sanitácie a využitie germicídnych lámp počas nočných zmien.

„V stredu 22. novembra bola spoločnosť Mecom Group informovaná Regionálnou veterinárnou a potravinou správou v Humennom, že z odobratých 65 testovaných vzoriek z 13 výrobkov v závode Humennom, boli dve vzorky z dvoch výrobkov označené ako pozitívne na výskyt baktérie Listeria monocytogenes,“ uvádza spoločnosť.

Mecom dodáva, že zároveň boli odobraté z rovnakých produktov „kontravzorky“ a poslané do certifikovaného laboratória Eurofins v Nových Zámkoch, ktoré žiadny pozitívny nález uvedenej baktérie v týchto vzorkách nepotvrdilo. Napriek tomu spoločnosť Mecom Gorup pristúpila k preventívnemu stiahnutiu uvedených výrobkov z trhu a zvýšila intenzitu hygienických opatrení. „V závodoch Mecom Group sa dodržiavajú všetky hygienické a iné požiadavky na zariadenia či postupy, pričom mikrobiologické ukazovatele vo výrobkoch podliehajú pravidelným kontrolám,“ dodáva spoločnosť.

Spoločnosť Mecom Group, s. r. o. je členom Carnibona Group, ktorá pôsobí v oblasti spracovania mäsa v stredoeurópskom regióne. Vznikla v roku 2008 postupným zlučovaním mäsospracujúcich spoločností s dlhoročnou tradíciou na Slovensku, v Maďarsku a v Českej republike. Carnibona patrí ku kľúčovým investičným projektom Penty, jednej z najväčších stredoeurópskych investičných spoločností.

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Mecom