Thajci očakávajú rekordný počet turistov

Thajsko v novembri navštívili tri milióny zahraničných turistov, čo je o 23,2 percenta viac ako v rovnakom mesiaci predchádzajúceho roka. Úrady očakávajú, že tohtoročný počet návštevníkov dosiahne rekordných 35,4 milióna.

25.12.2017 19:35
debata (1)

Oproti predchádzajúcemu roku by to bolo o deväť percent viac, uviedla v pondelok agentúra Reuters. Takmer tretina ľudí, ktorí prichádzajú z cudziny, sú Číňania.

Thajský turistický sektor desať rokov trpel politickou krízou v krajine, počas ktorej život v metropole Bangkoku opakovane ochromovali masové demonštrácie. Počet turistov začal stúpať po roku 2014, keď sa moci chopila vojenská junta a začala vládnuť pevnou rukou. Vojenský režim potláča aj najmenšie formy odporu, obmedzuje občianske slobody a opakovane odkladá voľby.

Od tohtoročného januára do novembra navštívilo Thajsko 31,85 milióna zahraničných turistov, čo je medziročný nárast o 8,1 percenta, uviedlo ministerstvo turistiky a športu. Z 35,4 milióna zahraničných návštevníkov, ktorí sú tento rok očakávaní, bude podľa odhadov ministerstva desať miliónov Číňanov.

Turistický priemysel v Thajsku patrí k významným zamestnávateľom a na tvorbe hrubého domáceho produktu (HDP) krajiny sa podieľa asi 12 percentami. Thajsko má druhú najväčšiu ekonomiku v juhovýchodnej Á­zii.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #Thajsko