Spoločnosť TMR začala prevádzkovať český skiareál Ještěd

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) v decembri 2017 oficiálne prevzala od mesta Liberec športový a lyžiarsky areál Ještěd a začala jeho zimnú prevádzku.

07.01.2018 11:39
debata

Symbolické prevzatie areálu spečatilo aj odovzdanie historických lyží, ktoré z rúk primátora mesta Liberec Tibora Batthyányho prijal riaditeľ TMR pre Českú republiku Čeněk Jílek.

Zimná sezóna sa v skiareáli Ještěd začala 15. decembra. „Zjazdovky sa nám darí udržiavať v dobrej kondícii a sme veľmi radi, že sa začalo lyžovať ešte pred Vianocami, čo v Liberci nie je pravidlom. Najväčší záujem o lyžovanie bol pred Silvestrom, väčšina návštevníkov je domácich – Čechov, ale evidujeme aj lyžiarov z Nemecka a Poľska. Na zjazdovkách je mix technického a prírodného snehu, na svahoch máme 20–30 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré,“ uviedol Jílek.

„Koncom januára pripravujeme slalomové preteky pod názvom ‚Tvoje lyže majú známu tvár‘, kde medzi sebou súťažia celebrity s návštevníkmi lyžiarskeho areálu Ještěd. Tretieho marca 2018 si na svoje prídu najmä deti, a to v programe ‚Čerti na Ještědu‘ so súťažami pre celú rodinu a zábavou na snehu,“ dodal riaditeľ TMR pre Českú republiku.

Lyžiarsky areál Ještěd má dlhoročnú športovú históriu a tradíciu mestského strediska s unikátnou spádovou oblasťou. Jeho celoročná prevádzka je zatraktívnená aj jedinečnou dostupnosťou v rámci severočeského regiónu. Samotný areál má tri lanovky a päť vlekov s prepravnou kapacitou 11.095 osôb za hodinu, ktorých súčasťou je 20 hektárov zjazdoviek. Prevažne čierno-červených (ťažkých) nerovnomerne širokých zjazdoviek, ktoré sú poprepájané ľahšími modro-červenými traverzami. Lyžiarske stredisko má spolu 9,2 kilometra lyžiarskych zjazdoviek a 7,7 kilometra zasnežovaných tra­tí.

TMR prevzala Ještěd do nájmu na 10 rokov s opciou na ďalších 10 rokov. Spoločnosť plánuje počas 10 rokov preinvestovať v stredisku viac ako 600 miliónov Kč (23.442.994,45 e­ura).

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #TMR