Južná Kórea plánuje zákaz obchodov s kryptomenami

Južná Kórea chce zakázať obchody s kryptomenami. Vláda teraz pripravuje zákon, ktorý tieto obchody zakáže, oznámilo vo štvrtok ministerstvo spravodlivosti.

11.01.2018 09:33
debata

Južná Kórea je významným zdrojom dopytu po kryptomenách a rozhodnutie prichádza v čase, keď sa politici po celom svete snažia regulovať tento majetok, ktorého hodnota za posledný rok prudko vzrástla.

Návrh na zákaz obchodov s kryptomenou prichádza, keď polícia a daňový úrad urobili tento týždeň razie v najväčších burzách krajine, ako Coinone a Bithumb, pre podozrenie z daňových únikov. Ministerstvo financií sa tiež snaží nájsť spôsoby, ako zdaniť trh, ktorý sa stal podľa denného objemu obchodov taký veľký, ako index malých spoločností KOSDAQ.

Analytik NH Investment & Securities Potom Nok-sun upozornil, že správanie v štýle stáda na trhu s virtuálnymi menami v Južnej Kórei vyvoláva obavy. Rast bitcoinu o 1500 percent v minulom roku vyvolal v krajine obrovskú dopyt po kryptomenách, prilákal na investovanie veľa ľudí, vrátane študentov a žien v domácnosti, a vyvolal obavy zo závislosti na hazardu. V Južnej Kórei sa denne uskutoční až 20 percent všetkých transakcií s bitcoinom.

Bitcoin v pondelok klesol v reakcii na správu, že CoinMarketCap odstránil zo svojich internetových stránok ceny z juhokórejských búrz, pretože meny sa tu obchodujú s prirážkou zhruba 30 percent. To vyvolalo zmätok a spôsobilo masívne výpredaje, napísala agentúra Reuters.

debata chyba
Viac na túto tému: #bitcoin #kryptomena