Európsky odevný reťazec C&A sa má dostať do rúk Číňanom

Vlastníci európskeho odevného reťazca C&A plánujú predať spoločnosť čínskemu investorovi. Uviedol to koncom minulého týždňa nemecký týždenník Der Spiegel, ktorý sa odvolal na nemenované zdroje. Podľa nich by sa kontrakt mohol už čoskoro dokončiť.

15.01.2018 14:09
debata

C&A prevádzkuje obchody v Európe a v menšej miere aj v Latinskej Amerike a Ázii. V Európe vlastní okolo 1500 obchodov, v ktorých zamestnáva približne 35.000 ľudí.

Firmu založili v roku 1841 v Holandsku bratia Clemens a August Brenninkmeijerovci. Rodina firmu dodnes vlastní, a to prostredníctvom spoločnosti Cofra Holding sídliacej vo švajčiarskom meste Zug. Podľa týždenníka Der Spiegel by sa kontrakt mal „dokončiť v krátkom čase,“ pričom sa odvolal na „interné zdroje“.

Spoločnosť informácie týždenníka o plánovanom predaji nepotvrdila, ani nepoprela. Cofra Holding pre Der Spiegel iba oznámila, že C&A skúma možnosti svojho rastu, a to vo všetkých regiónoch.

„Pokračujúca transformácia C&A zahrňuje aj prieskum možností na posilnenie rastu v prioritných oblastiach, ako je napríklad trh Číny či rozvíjajúce sa trhy. To zahrňuje aj partnerstvá a iné formy dodatočných externých investícií,“ uviedla Cofra Holding v oficiálnom oznámení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #odevy #C&A