Slovensko je 30. krajinou sveta v rebríčku kvality života

Životná úroveň Slovákov sa zlepšila. Vyplýva to z výsledkov merania neziskovej organizácie The Social Progress Imperative, ktorá od roku 2012 skúma 50 ukazovateľov kvality života v 128 krajinách sveta. Slovensko získalo v tomto meraní 80,22 bodu a ocitlo sa medzi krajinami s "vysokým sociálnym pokrokom".

18.01.2018 22:21
debata (66)

Oproti roku 2016 si polepšilo o jedno miesto v rebríčku a celkovo sa stalo 30. najlepšou krajinou pre život na našej planéte. Informovala o tom finančná skupina NN Group.

Spomedzi susedov skončili Česi na 22. mieste, Poliaci na 32. mieste a Maďari na 37. mieste. Najlepšie z okolitých krajín skončilo Rakúsko, a to na 14. mieste. Rakúsko je tak poslednou krajinou s “veľmi vysokým sociálnym rozvojom“. Krajinou s najvyššou životnou úrovňou za rok 2017 sa stalo Dánsko. Za ním nasledujú Fínsko, Island, Nórsko a piate je Švajčiarsko.

Index sociálneho rozvoja 2017, ktorý vypracovala organizácia The Social Progress Imperative, hodnotí sociálne aspekty života, ale aj hospodárske výsledky. Index sleduje aj ľudské práva, kam patrí napríklad osobná bezpečnosť a základná zdravotná starostlivosť, ako aj prístup k informáciám a vzdelávaniu, kvalitu životného prostredia a ekonomickú situáciu.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #kvalita života