Na Slovensko pricestovalo viac českých turistov

Záujem obyvateľov Českej republiky o dovolenku na Slovensku stále rastie. Vlani za tri štvrťroky ich na Slovensko prišlo 517 000, čo je o tri percentá viac ako za rovnaké obdobie roku 2016.

21.01.2018 15:29
debata (5)

Do Vysokých Tatier dokonca prišlo viac českých turistov než Slovákov, 38 000 oproti 32 000. Česi ako zahraniční návštevníci na Slovensku s prevahou vedú, Poliakov prišlo za rovnaké obdobie iba 177 000, povedala na brnenských veľtrhoch cestovného ruchu Klára Badinková, ktorá vedie slovenské zastúpenie turistického ruchu v Česku.

Českí turisti tvoria na Slovensku tretinu všetkých zahraničných hostí. Za veľkým záujmom, predovšetkým o Tatry, vidí výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Michaela Rafajová z veľkej miery nostalgiu po spoločnej krajine. „Príslušníci staršej generácie sa k nám radi vracajú napríklad s vnúčatami, aby im ukázali, kam predtým jazdili,“ uviedla Rafajová.

Aj preto slovenskí podnikatelia zameriavajú marketing veľmi intenzívne predovšetkým na Moravu, odkiaľ je na Slovensko blízko. „Odtiaľ ľudia jazdia na Slovensko aj niekoľkokrát do roka. Poskytovatelia služieb viac spolupracujú, rozširujú sa služby a rastie ich kvalita, zlepšuje sa komunikácia,“ uviedla Badinková.

Na veľtrhu sa tento rok predstavili s výnimkou Nitrianskeho kraja všetky slovenské kraje. Obľúbená je u turistov nielen slovenských príroda a pamiatky, ale aj gastronómia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #turizmus