Slovenským húfniciam sa otvárajú možnosti v Indii

Spolupráca v obrannom priemysle, pri výstavbe infraštruktúry a elektronizácii verejnej správy boli predmetom rokovania Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) s predstaviteľmi indického priemyselného konglomerátu Reliance Group.

24.01.2018 19:23
debata (1)

Obe delegácie sa zhodli, že India má pre Slovensko výrazný obchodný potenciál a predstavuje kľúčového partnera na ázijskom trhu. Ide o jednu z najrýchlejšie rastúcich ekonomík sveta. Členovia Sekcie výrobcov obranného priemyslu (SVOP) SOPK prezentovali indickému partnerovi výrobné možnosti slovenských zbrojárskych firiem. Indickej delegácii ponúkli spoluprácu v hlavňových programoch, dodávkach munície a odmínovacích systémov.

Príležitosťou pre slovenských strojárov je aj modernizácia bývalej sovietskej techniky na ázijskom kontinente. Indickí partneri vyzdvihli kvalitné know-how, technickú vybavenosť a tradíciu slovenského zbrojárskeho priemyslu. Konkrétne spomenuli možnosť dodávok húfnic pre potreby indických ozbrojených síl.

Reliance Group je jedným z najvýznamnejších indických investorov. Aktíva spoločnosti predstavujú 47 miliárd USD (38,050 miliardy eur), ročné tržby presahujú 9,3 miliardy USD. Skupina zamestnáva takmer 100 000 ľudí.

TASR informovala Eva Tománková, tajomníčka Sekcie výrobcov obranného priemyslu SOPK.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #India #podnikanie #SOPK