Slovensko rokuje so stovkou investorov

Ministerstvo hospodárstva a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) rokuje s asi 100 potenciálnymi investormi.

25.01.2018 16:49
debata (4)

Uviedol to vo štvrtok pre TASR šéf MH SR Peter Žiga (Smer-SD) v rámci rokovania Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti k vládnemu návrhu zákona o regionálnej investičnej pomoci.

„Štruktúra investícií sa bude týkať z dvoch tretín práve oblastí východného, stredného, možno južného Slovenska. Jedna tretina z týchto investícií smeruje práve do najmenej rozvinutých okresov (NRO). Takže verím tomu, že aj tento nový zákon podporí ich rozhodovanie,“ zdôraznil minister.

Zákon o investičnej pomoci podľa Žigu nezmenil svoju filozofiu, ktorá bola predstavená v júni minulého roku. „Už celý minulý rok hovoríme o tom, že máme Slovensko rozdelené na západnú časť, ktorá má nízku nezamestnanosť a máme stále najmenej rozvinuté okresy, ktoré evidujú mieru nezamestnanosti nad 10 %,“ upozornil.

Zákon o regionálnej investičnej pomoci by podľa šéfa MH SR mal umožniť podporiť investorov, ktorí budú mať záujem prísť na východ, sever a juh Slovenska, teda do oblastí, kde je nezamestnanosť vyššia. „Investori, ktorí budú chcieť prísť na západ Slovenska, už nebudú mať tak podporované možnosti získať štátnu pomoc,“ dodal Žiga.

Hospodársky výbor zároveň rokoval o vládnej novele zákona o podpore NRO, ako aj vládnom návrhu zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Súčasťou rokovania výboru bol aj zákon o posudzovaní zhody výrobku, návrh zákona o technickej normalizácii a návrh zákona o poskytovaní informácií o technickom predpise. Výbor sa taktiež zaoberal návrhom novely zákona poslancov NR SR Jána Podmanického, Martina Glváča a Ľubomíra Petráka o službách zamestnanosti a novely Zákonníka práce.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #SARIO #investície