Kurz eura bude rásť, Trump nemá záujem o silný dolár

Americká banka Goldman Sachs predpovedá rast kurzu eura. Donald Trump nemá nijaký záujem o to, aby bol dolár silný, uviedol nemecký šéf Dlhodobé zhodnocovania eura bude vytvárať tlak na nemecké firmy. Tie budú musieť hľadať nové cesty, aby si udržali konkurencieschopnosť, uviedol šéf banky Goldman Sachs v Nemecku Wolfgang Fink pre nedeľné vydanie denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

04.02.2018 17:25
debata (5)

Podľa bankára americký prezident Trump nemá nijaký záujem o to, aby bol dolár silný. Tento záver podľa Finka vychádza z logiky prezidentovho hospodárskeho programu. Bankár však očakáva, že americká centrálna banka bude zvyšovať svoju základnú úrokovú sadzbu rýchlejšie, než investori všeobecne očakávajú. Zmena úrokovej politiky môže viesť k prevratu na burzách.

V rozhovore Fink potvrdil, že banka, ktorú vedie vo Frankfurte nad Mohanom, v dôsledku brexitu zvýši počet svojich zamestnancov na dvojnásobok.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sľubuje medzinárodným bankám, ktoré v dôsledku brexitu plánujú odchod z Londýna, hory-doly, aby sa presťahovali do Francúzska, povedal Fink.

Paríž teraz razantne vstupuje do súťaže o londýnske banky. Keď sa otvárala problematika odchodu bánk z Londýna na kontinent, Francúzsko sa o ňu veľmi nezaujímalo. Prezident Macron však prístup radikálne zmenil. Do Elyzejského paláca si pozval šéfov zahraničných bánk, ktoré sídlia v britskom hlavnom meste a sľuboval im všetko možné, len aby sa rozhodli pre jeho krajinu.

Fink dodal, že prezidentovo úsilie je sofistikované. Nemecko sa v tejto kampani správa dosť zdržanlivo. Jeho hlavným tromfom je stabilita a vypočítateľnosť. Bankárov si získava aj pocitom istoty.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #banky #euro #Francúzsko #dolár #Goldman Sachs