Eurostar spojí Londýn s Amsterdamom za tri hodiny a 41 minút

Z Londýna do Amsterdamu sa bude možné dostať rýchlovlakom Eurostar za tri hodiny a 41 minút. Spojenie pod kanálom La Manche začne fungovať od 4. apríla, spočiatku ale iba v smere z Británie, uviedol spravodajský server BBC.

15.02.2018 10:21
debata

Pasažieri cestujúci z Amsterdamu do Londýna budú musieť prestupovať v Bruseli kvôli pasovým kontrolám. Spoločnosť Eurostar ubezpečuje, že spojenie cez Brusel je len dočasné opatrenie, než sa britská a holandská vláda dohodnú na pasových kontrolách pri odchode z Holandska. To by malo byť do konca roka 2019.

Firma ponúkne dva denné spoje o 08:31 a o 17:31. Cena jednosmerného lístka sa bude začínať na 35 librách. Nová služba okrem iného skráti aj cestu medzi Londýnom a Bruselom, a to o 17 minút na jednu hodinu a 48 minút.

Medzi Londýnom a Amsterdamom sa letecky každoročne prepraví viac ako štyri milióny pasažierov. Potenciálny trh je tak rovnako veľký ako v čase, keď sa v roku 1994 otvorilo železničné spojenie medzi Londýnom a Parížom. Tento trh sa odvtedy viac ako zdvojnásobil, uviedla BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Amsterdam #Eurostar