Britský miliardár Branson chce v Indii presadiť cestovanie potrubím Hyperloop

Spoločnosť Virgin Hyperloop One, za ktorou je britský miliardár Richard Branson, chce v Indii vybudovať superrýchly dopravný systém.

19.02.2018 21:37
debata (4)

Ten by cestu medzi mestom Puna a chystaným letiskom v Bombaji skrátil na 25 minút, čím by cestujúci ušetrili približne tri hodiny času. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Branson je zakladateľom spoločnosti Virgin Group. V nedeľu podpísal v Bombaji predbežnú zmluvu o vybudovanie vysokorýchlostného transportného systému Hyperloop, ktorý má cestujúcich a náklad prepravovať v kapsuliach podtlakovými tunelmi. S konceptom Hyperloop prišiel prvýkrát v roku 2013 americký vizionár Elon Musk.

Ukážková trať by mala byť vybudovaná v priebehu dvoch až troch rokov od podpisu zmluvy. V druhej fáze potom celá trasa Puna-Bombaj do piatich až siedmich rokov.

Bransonov projekt by podľa Virgin Hyperloop One mohol Indii za 30 rokov prevádzky ušetriť okolo 55 miliárd dolárov.

„Myslím si, že projekt Virgin Hyperloop One by mohol mať na Indiu v 21. storočí rovnaký dopad, aké mali vlaky v storočí dvadsiatom,“ uviedol Branson. „Trasa Puna-Bombaj je ideálnym prvým koridorom pre celoštátnu hyperloopovú sieť,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #India #Richard Branson #Hyperloop