USA hrozí recesia, tvrdí miliardár Dalio

Existuje pomerne vysoká pravdepodobnosť, že Spojené štáty sa ešte pred budúcimi prezidentskými voľbami v roku 2020 prepadnú do hospodárskej recesie. Uviedol to miliardár Ray Dalio (68), zakladateľ investičného fondu Bridgewater Associates. Dalio už v minulosti predpovedal finančnú krízu z roku 2008, upozorňuje server CNN.

23.02.2018 07:00
debata

„Pravdepodobnosť recesie pred budúcimi prezidentskými voľbami je pomerne vysoká, možno 70 percent,“ uviedol miliardár. Dalio sa už nezúčastňuje na každodennom chode fondu Bridgewater Associates, jeho názory na vývoj finančných trhov a ekonomiky sú však stále pozorne sledované, napísala agentúra Reuters.

Hrubý domáci produkt Spojených štátov sa v minulom roku zvýšil o 2,3 percenta, tempo jeho rastu tak zrýchlilo z predvlaňajších 1,5 percenta. Administratíva súčasného prezidenta Donalda Trumpa si stanovila za cieľ dosiahnuť trojpercentný hospodársky rast. Okrem nedávno schválenej daňovej reformy chce ekonomiku podporiť napríklad obmedzením regulácie či investíciami do infraštruktúry.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #HDP