Denník Pravda v prestížnom klube

Denník Pravda získal zlatú medailu QUDAL – QUality meDAL.

27.02.2018 19:15
QUDAL – QUality meDAL
Denník Pravda získal prestížne spotrebiteľské ocenenie v podobe zlatej medaily za kvalitu - QUDAL – QUality meDAL.

Ľudia v spotrebiteľskom prieskume medzinárodnej organizácie ICERTIAS (január-február 2018) zvolili v kategórii novín Pravdu ako denník číslo jedna. Respondenti odpovedali na otázku, ktorý denník na základe ich osobných skúseností a skúseností ich blízkych ponúka najvyššiu úroveň kvality na Slovensku. Pravda aj týmto ocenením potvrdila postavenie najčítanejších mienkotvorných novín na Slovensku.

Nositeľmi vyznamenania QUDAL – QUality meDAL sa môžu stať iba spoločnosti, výrobky a služby, ktoré zvolili samotní spotrebitelia v nezávislých prieskumoch trhu. Vzniká tak top rebríček firiem, ktoré podľa skúseností spotrebiteľov ponúkajú najvyššiu úroveň kvality. Pravda sa ocitla v spoločnosti takých renomovaných firiem ako napríklad automobilky Volkswagen, Toyota, medzinárodný operátor telekomunikačných služieb Vodafone, potravinársky gigant Nestlé. Aj ony boli poctené.

Zo slovenských spoločností spolu s Pravdou získali ocenenie napríklad Tatra Banka v kategórii bánk, Orange v kategórii poskytovateľov internetových služieb, Zlatý Bažant v kategórii pív či Chateau Topoľčianky, víťaz kategórie bielych vín alebo Lidl v kategórii konzervovaného ovocia a krémových nátierok. Prieskum trhu QUDAL – QUality meDAL 2018/2019 vychádzal zo vzorky 1¤200 slovenských občanov. Prieskum vykonala vo februári 2018 medzinárodná organizácia ICERTIAS – International Certification Association GmbH so sídlom v Zürichu vo Švajčiarsku.

Až 85,9 percenta opýtaných Slovákov sa vyjadrilo, že by uprednostnili určitý produkt alebo konkrétnu službu, ktoré sú ocenené prestížnym vyznamenaním za najvyššiu kvalitu QUDAL – QUality meDAL. Tento výnimočne vysoký percentuálny podiel, ktorý vyjadruje preferencie Slovákov pre QUDAL – QUality meDAL, potvrdzuje, že toto ocenenie sa na slovenskom trhu všeobecne prijíma.

„Ocenenie medailou QUDAL hovorí o tom, ako hlboko stojí značka v povedomí ľudí,“ povedal generálny riaditeľ Vinárskych závodov v Topoľčiankach Milan Waldner. Dodal, že ľudia týmto spôsobom definujú svoj ideál kvalitného produktu. „V našom prípade je to víno, ktoré je vyjadrením dobrého pomeru ceny a kvality a tiež chute, ktorá je síce v ľudskej pamäti zakódovaná, ale neustále sa vyvíja,“ konštatoval Waldner.

Šéf topoľčianskych vinárov povedal, že je dlhoročným čitateľom Pravdy. „Denník číta celá moja rodina. Keď noviny prejdú cez všetky ruky a oči, zdá sa mi, že v nich nič nemôže zostať, musia byť už vyčítané. Najradšej máme sobotňajšie vydanie, nájdeme v ňom všetko, čo potrebuje súčasník, oceňujeme pestrosť a aktuálnosť tém a nezávislých pohľadov na súčasný búrlivo sa vyvíjajúci svet a Slovensko v ňom. Som rád, že noviny aj vďaka zázemiu erudovaných externých autorov prekonávajú provinčný pohľad na udalosti, ktoré sa nás bezprostredne dotýkajú.“ Zlatá medaila QUDAL nie je prvým ocenením, ktoré denník Pravda získal v konkurencii ostaných médií. Vlani Pravdu poctili ocenením Best Buy Award 2017/2018 za najlepší pomer ceny a kvality na slovenskom trhu v kategórii denníkov. Tak ako tohto roku aj vtedy väčšina z opýtaných uviedla, že „práve denník Pravda je jednotkou medzi novinami vo vzťahu k pomeru najlepšia cena/kvalita“.

Spoločnosť PEREX, vydavateľ denníka Pravda, získal pre tento rok aj prestížne ocenenie Slovak Business Superbrands Award 2018. O udelení Superbrands Award rozhoduje expertná skupina Business Brand Council. Členmi Brand Councilu sú uznávaní odborníci z oblasti marketingu, komunikácie a reklamy. Program Superbrands vznikol pred viac ako dvadsiatimi rokmi vo Veľkej Británii.

Ocenenie Superbrands je potvrdením kvality vydavateľstva Perex. To okrem denníka Pravda má aj internetové portály pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, zvieratka.sk, napady.sk, avizo.sk.

chyba
Viac na túto tému: #medaila #ocenenie #denník Pravda