Zaplaťte v obchode mobilom. Na Slovensko prichádza Google Pay

Spoločnosť Google uvádza na Slovensku službu Google Pay. Ako informovali v stredu na tlačovej konferencii zástupcovia spoločnosti, ide o jednoduchý a bezpečný spôsob platby mobilným telefónom v obchodoch.

28.02.2018 11:22
debata

Slovensko je vôbec prvou krajinou, kde Google uvádza túto službu v inovovanej podobe pod značkou Google Pay, predtým známou pod názvom Android Pay.

Od 28. februára je táto služba dostupná pre zákazníkov Slovenskej sporiteľne, mBank, Poštovej banky a J&T Banky. Čoskoro sa pripoja aj zákazníci 365.bank. Riaditeľ slovenskej pobočky Google Rasťo Kulich dodal, že prostredníctvom Google Pay je možné platiť na viac ako 43 tisíc predajných miestach na Slovensku. Google Pay je dostupný na Slovensku všade tam, kde je možné platiť bezkontaktne. Platobnú metódu je možné využiť online všade tam, kde používatelia uvidia ikonku, respektíve tlačidlo Google Pay.

Pre používanie tejto platobnej metódy v obchodoch si používatelia stiahnu aplikáciu Google Pay a pridajú do nej kreditné alebo debetné platobné karty podporovaných bánk. Pri platbe v obchode potom už len stačí prebudiť mobilný telefón a priložiť ho k bezkontaktnému terminálu. Pre zvýšenie bezpečnosti je pri platbách nad 20 eur potrebné telefón aj odomknúť.

Služba využíva všetky bezpečnostné prvky poskytované bankou a dopĺňa ich ešte o ďalšiu úroveň zabezpečenia. Pri platbe v kamenných obchodoch neodosiela Google Pay číslo karty. Namiesto toho pre každú platbu vytvorí jedinečné virtuálne číslo účtu a zároveň jednorazový bezpečnostný kód, ktorým spojí transakciu s konkrétnym bankovým účtom. V prípade straty alebo krádeže telefónu môžu používatelia najprv zistiť polohu telefónu vďaka funkcii Nájdi moje zariadenie. Potom ho môžu na diaľku buď uzamknúť novým heslom, alebo ho celý vymazať so všetkými údajmi.

Google Pay funguje na telefónoch a tabletoch, ktoré sú vybavené operačným systémom Android 4.4 alebo vyšším a podporujú technológiu NFC. Nový spôsob platenia môžu využívať všetci držitelia platobných kariet Mastercard a Visa vydaných bankami, ktoré Google Pay podporujú. Okrem Slovenska je služba dostupná v 17 krajinách.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Google Pay