Pivovary Topvar menia názov na Plzeňský Prazdroj Slovensko

Spoločnosť Pivovary Topvar, a. s., so sídlom vo Veľkom Šariši (okres Prešov) zmenila názov na Plzeňský Prazdroj Slovensko, a. s. Ako v pondelok informovala pivovarnícka spoločnosť, nechystá žiadne významné zmeny svojho fungovania. Pôvodné meno niesla viac ako desať rokov a premenovaním nadviaže na úzku spoluprácu s Plzeňským Prazdrojom v Čechách.

05.03.2018 12:43
debata (8)

„Naša spoločnosť má na slovenskom trhu významnú pozíciu, ktorá vychádza z umu a tradície varenia piva, výnimočnej ponuky značiek i inovatívneho prístupu. Je dôležité, aby to, kým sme a na čo sme hrdí, vyjadroval aj názov našej spoločnosti,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko Martin Grygařík. Dlhodobou ambíciou spoločnosti, ktorá má vyše 650 zamestnancov, je prvenstvo v postavení na trhu, stabilizovať a rozvíjať najmä oblasť predaja piva v pohostinstvách a reštauráciách.

Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši je jeden z najmodernejších pivovarov na Slovensku. Spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko bude aj naďalej rozvíjať pivovar Šariš a značku Šariš, pričom sa chce zamerať hlavne na zdôraznenie kvality. „Budeme naďalej rozvíjať 50-ročnú tradíciu piva Šariš. Veríme, že má potenciál osloviť stále širšiu základňu slovenských milovníkov piva,“ uviedol manažér závodu Pivovaru Šariš Ján Čerkala.

Spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko, a. s., je poprednou pivovarníckou spoločnosťou na Slovensku s jedným z najmodernejších pivovarov v strednej Európe. Spoločnosť vyrába značky piva Pilsner Urquell, Šariš, Velkopopovický Kozel, Radegast, Gambrinus, Topvar, Smädný Mních, Excelent, nealkoholické pivo Birell či cider Kingswood a Frisco. Je súčasťou skupiny Asahi Breweries Europe Group, ktorá vznikla po akvizícii piatich stredoeurópskych pivovarníckych spoločností japonskou pivovarníckou spoločnosťou Asahi.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #Topvar #Plzenský prazdroj