Z Bratislavy bude možné lietať priamo do holandského Eindhovenu

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair od 1. júna zavedie úplne novú pravidelnú leteckú linku z Bratislavy do holandského Eindhovenu.

09.03.2018 13:28
debata

Prevádzkovať ju bude najprv dvakrát týždenne a od konca októbra v rámci zimného letového poriadku 2018/2019 zvýši počet letov na tri za týždeň. Informovali o tom v piatok marketingová zástupkyňa Ryanairu Olga Pawlonka a hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Ryanair už skôr oznámil, že pravidelnú linku z Bratislavy na Maltu začne prevádzkovať od 25. marca a bude v nej pokračovať aj v zimnej sezóne od konca októbra do konca marca budúceho roka. Letecké spojenie na stredomorský ostrov bude fungovať dvakrát týždenne. Koncom marca začne Ryanair prevádzkovať z bratislavského letiska nové linky aj do bulharského Burgasu, cyperského Pafosu a gréckeho Solúna.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a na letisku v Bratislave zriadil v marci 2015 svoju základňu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryanair #letisko Bratislava