Posledným riadnym termínom na podanie daňového priznania je 3. apríl

Posledným dňom na podanie daňového priznania v riadnom termíne z príjmu fyzickým a právnických osôb je 3. apríl. Ako uviedol v utorok na brífingu v Bratislave prezident finančnej správy František Imrecze, každoročne ich prijmú približne 1,2 milióna.

27.03.2018 14:35
debata

Podľa jeho slov je od 1.1. tohto roka povinnosť pre právnické osoby podávať priznania elektronicky. Od júla sa táto povinnosť rozšíri aj na fyzické osoby-podnikateľov.

V záujme hladkého priebehu celého procesu podávania daňových priznaní urobila finančné správa viacero proklientskych opatrení. Medzi inými je to predĺženie úradných hodín na daňových úradoch, call centra, ktoré, ako uviedol, v týchto dňoch vybavuje až 800 hovorov denne, pričom počas bežného dňa je to približne 200 hovorov.

Rozširujú sa miesta na preberanie priznaní o viac ako 40 miest v rôznych obciach a mestách mimo sídiel daňových úradov, ako sú napríklad Magistrát Košice, mestské úrady, Klientske centrum Bratislava, Kino Tatra Vráble a pod.

Prezident finančnej správy apeluje na daňovníkov, aby vypĺňaniu daňových priznaní ako v elektronickej, tak aj písomnej forme venovali zodpovedajúcu pozornosť, keďže každé chybné vyplnenie príslušného tlačiva alebo formulára komplikuje ich spracovanie.

Posledný raz v tomto roku budú môcť priznanie podať daňovníci v Bratislave aj v mobilnej kancelárii, ktorá bude pristavená pred najväčším daňovým úradom v Bratislave-Petržalke na Ševčenkovej ulici.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Finančná správa