Samsung očkáva rekordný prevádzkový zisk

Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics očakáva za 1. štvrťrok tohto roka takmer 58-% rast prevádzkového zisku, ktorý by tak mal zaznamenať rekordnú úroveň.

07.04.2018 14:03
debata

Firma v predbežnom odhade tento týždeň uviedla, že za prvé tri mesiace roka 2018 očakáva prevádzkový zisk na úrovni 15,60 bilióna juhokórejských wonov (11,90 miliardy eur). Ak sa odhad potvrdí, bude to oproti rovnakému obdobiu minulého roka znamenať rast zisku o 57,58 % a nový rekord. Za očakávanými úspešnými výsledkami je najmä zvýšený dopyt po pamäťových čipoch.

V prípade potvrdenia prognózy by bol výsledok lepší aj v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom. Za posledný štvrťrok minulého roka dosiahla juhokórejská firma prevádzkový zisk 15,15 bilióna wo­nov.

Spoločnosť zároveň očakáva, že konsolidované tržby dosiahnu okolo 60 biliónov wonov. V porovnaní s tržbami v rovnakom období pred rokom by to znamenalo rast takmer o pätinu.

Odhad čistého zisku firma nezverejnila. Tento údaj plánuje zverejniť koncom apríla, keď oznámi podrobné údaje o hospodárení v 1. štvrťroku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung