Ďalšia firma zneužila údaje z facebooku

Spoločnosť Facebook pozastavila prístup spoločnosti pre analýzu dát CubeYou, keď sever CNBC zistil, že táto firma zbiera informácie o používateľoch prostredníctvom kvízov, ktoré mali byť pre "neziskový akademický výskum". Takto získané dáta potom CubeYou zdieľala s obchodníkmi.

09.04.2018 02:00
debata (1)

Scenár je veľmi podobný tomu, akým spôsobom získala neoprávnený prístup k používateľským účtom Facebooku spoločnosť Cambridge Analytica.

Prípad CubeYou podľa serveru CNBC značí, že zhromažďovanie dát z kvízov a ich využívanie pre marketingové účely zďaleka nie je ojedinelé. Už skutočnosť, že CubeYou mohla nesprávne označiť účel kvízov a Facebook jej v to nezabránil, kým CNBC na problém nepoukázala, znamená, že spoločnosť nemá nad svojou sociálnou sieťou veľkú kontrolu.

Facebook namieta, že chybné označenie nemôže kontrolovať. Serveru oznámil, že pozastaví všetky aplikácie CubeYou až do riadneho vyšetrenia prípadu.

Ako nastaviť súkromie na FB

  • Otvorte si na počítači Facebook a vpravo hore je šípka smerom nadol. Kliknite na ňu. Otvorí sa menu a z menu si vyberte položku Nastavenia.
  • Teraz je vľavo v menu položka Súkromie. Kliknite na ňu.
  • Tu sa nastavuje všetko o vašom súkromí na Facebooku.
  • Ako si svoje on-line súkromie človek nastaví, je každého osobná, vlastná vec.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook