Historické hotely z troch krajín sa spojili

Viac ako 100 historických hotelov v deviatich krajinách spojili spoločnosti Schlosshotels & Herrenhäuser, Historic Hotels of Slovakia a Hungarian Castle Hotels Association do novej hotelovej organizácie Heritage Hotels of Europe.

13.04.2018 18:51
Hotel Elizabeth Foto:
Secesný hotel Elizabeth v Trenčíne.
debata

Sú medzi nimi umelecké a kultúrne historické skvosty ako napríklad zámok Leopoldskron v Salzburgu, secesný hotel Elizabeth v Trenčíne alebo zámocký hotel Szidónia v Röjtökmuzsaj neďaleko Neziderského jazera.

„Záujem turistov o špeciálne ubytovanie spojené s históriou a tradíciou rastie,“ zhodujú sa traja zakladajúci prezidenti Eszter Gulyás (Maďarsko), Ján Svoboda (Slovensko) a Max Eidlhuber (Rakúsko). Podľa nich je to silný signál, fúzia predstavuje novú celoeurópsku sieť hotelov, ktoré posilnia kultúrny turizmus, ktorý čaká veľká budúcnosť, z tejto spolupráce budú profitovať tak hotely, ako aj cestujúci. Hotelieri sú nadšení spoluprácou zameranou na podporu pobytov v historických budovách.

„Spojenie európskych hotelov je pozvánkou na poznávanie histórie a kultúrneho dedičstva s presahom hraníc zjednotenej Európy,“ hovorí Ján Svoboda, prezident asociácie Heritage Hotels of Europe. Tá v súčasnosti spája hotely v Rakúsku, Maďarsku, na Slovensku, v Českej republike, Slovinsku, Taliansku, Chorvátsku, Nemecku a vo Švajčiarsku. Cieľom je ponúknuť širokú paletu historických hotelov po celej Európe, pripravuje sa vstup ďalších nových krajín, aby bola ponuka ešte zaujímavejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #hotel #Heritage Hotels of Europe