Letisko v Bratislave otvorilo pozorovateľňu pre fanúšikov lietadiel

Fanúšikovia letectva či verejnosť môžu sledovať prílety a odlety lietadiel na bratislavskom letisku z novej pozorovateľne. V piatok ju slávnostne otvorili predstavitelia Letiska Milana R. Štefánika spolu s nadšencami letectva.

20.04.2018 15:37
debata

Vyhliadka sa nachádza za oplotením letiska v blízkosti dráhy 31 a pre ľudí je prístupná z bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. „Otvorili sme miesto, ktoré sme pripravili pre verejnosť, pre fanúšikov fotografovania lietadiel, pre rodiny s deťmi, skrátka pre kohokoľvek, kto sa bude prechádzať okolo dráh letiska,“ opísala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

Vyhliadka so schodmi a lavičkou je vysoká 1,5 metra. Je zhotovená tak, aby mohol dospelý človek fotografovať lietadlá nad výškou oplotenia letiska. „Bude otvorená nepretržite 24 hodín denne,“ doplnila Ševčíková.

O vybudovanie takejto vyhliadky sa dlhodobo usilovali najmä fanúšikovania fotografovania lietadiel, takzvaní spotteri. „Diskutovali sme s letiskom o tomto projekte viacero rokov,“ priblížil Juraj Ondruš z občianskeho združenia Airliners.sk, ktoré združuje nadšencov letectva.

Vybudovanie takejto pozorovateľne nie je podľa jeho slov po technickej stránke náročné, komplikované to bolo z hľadiska získania všetkých potrebných povolení. „Máme to, čo sme naozaj chceli. Som veľmi rád za celú spotterskú komunitu, komunitu fanúšikov letectva, že sa to podarilo,“ opísal Ondruš.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko Bratislava