Rajo sa nezmierilo s pokutou, napadne ju na súde

Spoločnosť Rajo napadne rozhodnutie Protimonopolného úradu (PMÚ) SR o udelení pokuty vo výške viac ako 10 miliónov eur firme a odberateľom jej produktov na súde. Spoločnosť podľa vlastných slov úradu preukázala, že konala vždy zodpovedne.

10.05.2018 10:18
debata (1)

„Tak ako v minulosti, tak aj dnes vnímame konanie a rozhodnutie Protimonopolného úradu ako silno tendenčné, vychádzajúce z umelo navodených, vykonštruovaných podozrení,“ uviedla spoločnosť Rajo v stanovisku s tým, že PMÚ jasne preukázala, že konala vždy zodpovedne ako voči zákazníkom, tak voči zákonom.

Firma teda napadne rozhodnutie PMÚ na súde. „Zároveň sme presvedčení, že kontroverzné rozhodnutie PMÚ SR jednoznačne zvráti rozhodnutie nezávislého súdu, na ktorý sa obrátime,“ zdôraznila spoločnosť.

Úrad v stredu informoval, že Rada PMÚ potvrdila prvostupňové rozhodnutie PMÚ SR, ktorým úrad uložil pokuty v celkovej hodnote 10 266 259,83 eura spoločnosti Rajo a jej odberateľom. Tí sa mali dopustiť protisúťažného správania vo forme vertikálnych dohôd obmedzujúcich hospodársku súťaž.

Protisúťažného správania sa mali dotknuté spoločnosti dopustiť v čase od 28. mája 2009 do 28. februára 2014. Spoločným cieľom tohto konania malo byť určenie cien pre ďalší predaj v oblasti dodávok a predaja produktov značky Rajo v kategóriách mlieko, maslo, smotana pre koncových spotrebiteľov na území Slovenska.

Rozhodnutie Rady PMÚ nadobudlo právoplatnosť 2. mája 2018 a účastníci konania sa voči nemu môžu domáhať preskúmania súdom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Protimonopolný úrad #Rajo