Pri nehode v elektromobile Tesla zahynuli dvaja ľudia

Americký úrad pre bezpečnosť cestnej premávky NTSB začal vyšetrovať nehodu autonómneho auta Muskovej Tesly. Došlo k nej v utorok v štáte Florida. Neprežili ju dvaja cestujúci, tretí bol zranený.

11.05.2018 07:00
debata (1)

Miestne médiá uviedli, že elektroauto zišlo pri Fort Lauderdale z cesty, narazilo do múru a začalo horieť. Dvaja 18-roční mladíci haváriu neprežili, tretí skončil v nemocnici.

Vyšetrovanie zatiaľ nenaznačilo, že zlyhal autopilot. Sústreďujú sa na požiar batérie, ktorý mohol byť príčinou nešťastia. Polícia tiež hovorí, že na tragickej nehode sa podieľala aj vysoká rýchlosť pri náraze.

Podľa stanoviska spoločnosti, ak by bol zapnutý autopilot v Tesly, obmedzil by maximálnu rýchlosť auta v ulici, kde sa nehoda stala, na 35 míľ za hodinu alebo menej. Podľa svedkov aj rozsahu škôd po náraze však auto išlo vyššou rýchlosťou.

Experti zistili, že robotické auto Uberu, ktoré v marci zrazilo v Arizone chodkyňu prechádzajúcu mimo priechodu pre chodcov, ktorá tlačila bicykel, malo zle nastavený program. Uber a aj výrobca čipov Nvidia po nehode zastavili ďalšie testy vozidiel s autopilotom. Na mieste vodiča vtedy sedela žena, ktorá krátko pred nehodou prestala sledovať cestu, preto nemohla na kolíznu situáciu zareagovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Tesla