Opravenú Bajkalskú ulicu v Bratislave rozrezali

Vodiči v Bratislave márne čakali na tohtotýždňový pondelok, keď mala byť ukončená rekonštrukcia Bajkalskej ulice. Práce na jednej z najdôležitejších tepien hlavného mesta sa pritom začali ešte 6. apríla. Nakoniec potrvajú až do konca mája. Mesto plánovalo opraviť dvojkilometrový úsek od križovatky s Trnavskou ulicou až po Prístavný most.

21.05.2018 16:09 , aktualizované: 17:54
Rekonštrukcia Bajkalskej ulice Foto: ,
Na Bajkalskej ulici práce pokračujú aj napriek tomu, že dnes by mali skončiť.
debata (29)

V pondelok sa v priebehu dňa začali na Bajkalskej ulici vytvárať dopravné kolóny. Cestári opäť uzatvorili jeden z jazdných pruhov a začali rezať nový asfalt na nadjazde ponad Ružinovskú cestu.

Vodičov ďalšie práce na úseku s novým asfaltom zaskočili. Dialo sa tak v čase, keď primátor Ivo Nesrovnal oznámil, že práce na Bajkalskej ulici finišujú a pre autá je už sprístupnená.

„Dodatočné práce na komunikácii vyplynuli z toho, že počas opráv asfaltového krytu na vozovke bol zistený havarijný stav dilatácií (mostných krytov). Hlavné mesto ako správca cestnej komunikácie musel tento stav riešiť. Výmena asfaltových mostných záverov na Bajkalskej ulici nad Ružinovskou ulicou potrvá približne do konca mája,“ informuje hovorkyňa mesta Zuzana Onufer.

Práce na ceste trvajú už 46 dní, pričom odstávky jazdných pruhov boli realizované v niekoľkých etapách. Počas rekonštrukcie bol v každom smere prejazdný len jeden pruh. Tvorili sa tu rozsiahle kolóny, ktoré pravidelne ochromovali celé širšie centrum mesta.

Doprava je dnes opäť zúžená do jedného jazdného... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Rekonštrukcia Bajkalskej ulice Doprava je dnes opäť zúžená do jedného jazdného pruhu a vytvárajú sa dopravné zdržania.

Bratislava už ukončila rekonštrukcie Lamačskej, Panónskej a Púchovskej ulice. Aktuálne práce okrem Bajkalskej prebiehajú aj na Hodonínskej ulici. V najbližších dňoch sa má začať s prácami na Budatínskej, Brnianskej, Kazanskej a Račianskej ulici. Presný harmonogram prác mesto nezverejnilo. Celkovo chce magistrát hlavného mesta v tomto roku opraviť 100 kilometrov jazdných pruhov a 19 kilometrov chodníkov. Na tento účel spolu s úpravou autobusových zastávok a bezbariérových úprav priechodov pre chodcov chce minúť 16 miliónov eur, pričom 9 miliónov mesto dostalo od vlády.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #rekonštrukcia ciest #dopravné kolóny #Bajkalská