Alze skolabovali počítače, objednávky nebolo možné vyzdvihnúť

Služby českého e-shopu Alza.cz, ako aj slovenského Alza.sk, fungujú po pondelku aj v utorok v obmedzenom režime, stále nie je možné vyzdvihovať už zadané objednávky.

22.05.2018 11:51
debata

Nevybavených sú ich jednotky tisíc. Predajne sú otvorené., povedala hovorkyňa spoločnosti Patricie Šedivá. Výpadok počítačového systému postihol e-shop v pondelok okolo 16:00. Späť do štandardného prevádzky by systémy mali nabiehať v utorok v popoludňajších hodinách, dodala hovorkyňa.

„Zákazníkom odporúčame počkať na opakovanú SMS, kedy si môžu tovar vyzdvihnúť,“ uviedla. Podľa nej čakajú na vybavenie jednotky tisíc objednávok. Firma sa svojim zákazníkom za vzniknutú situáciu ospravedlnila.

Pre technické problémy nemohol obchod v pondelok popoludní prijímať objednávky ani vydávať tovar zákazníkom. Neskôr firma na webe uviedla, že výdajné miesta sú uzavreté. V utorok objednávať možno, problémy pretrvávajú s vyzdvihnutím.

Vlani spoločnosť obslúžila vyše 2,9 milióna unikátnych zákazníkov, pričom vybavených bolo cez 7,9 milióna objednávok. V januári to uviedol podpredseda predstavenstva Tomáš Havryluk. V Česku a na Slovensku má firma vyše 40 obchodov a od roku 2014 predáva tovar do ďalších 26 krajín EÚ. Výpadok postihol všetky krajiny.

Najväčší český internetový predajca Alza.cz vlani zvýšil obrat na rekordných takmer 21 miliárd korún bez DPH, čo je medziročne o 20,7 percenta viac. Predsedom predstavenstva a zakladateľom e-shopu je Aleš Zavoral. Alzu vlastné skupina investorov, ktorí ju ovládajú cez holdingovú spoločnosť L.S. Investments Limited so sídlom na Cypre. Dane platí firma v Česku.

debata chyba
Viac na túto tému: #e-shop #Alza