Polovica rodín nemá poistenie pre prípad smrti jedného z partnerov

Je len málo Slovákov, ktorých rodiny sú dostatočne finančne zabezpečené. Ako ďalej vyplýva z prieskumu poisťovne Aegon, takmer 48 % opýtaných nemá poistenie s krytím pre prípad, že by jeden zo živiteľov domácnosti nečakane zomrel.

28.05.2018 16:10
debata (5)

To podľa vyjadrení poisťovne znamená, že keď sa tak náhodou stane, pozostalí sa dostávajú do vážnych finančných problémov, pretože musia zvládnuť nielen náklady spojené s pohrebom, ale aj ďalej žiť a platiť z jedného príjmu všetko, čo sa predtým financovalo z dvoch platov.

Najmenej pripravení vyrovnať sa finančne s náhlym úmrtím sú ľudia vo veku nad 54 rokov. Najmenej pripravení na výpadok príjmu od jedného zo živiteľov rodiny sú obyvatelia Bratislavského kraja, kde sa paradoxne k zabezpečeniu bývania najviac využívajú úvery či pôžičky. „Takzvané vdovské a sirotské je u nás také nízke, že vypadnutý príjem nenahradia. Navyše stúpa počet párov, ktoré žijú „na psiu knižku“, v tom prípade pozostalý partner nemá nárok na žiadne vdovské,“ uviedla poisťovňa Aegon.

Výsledky vyplynuli z prieskumu poisťovne Aegon, ktorý uskutočnila vo februári tohto roka na reprezentatívnej vzorke 525 respondentov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #poistenie