Vise v Európe počas piatku vypadli služby

Spoločnosť Visa v piatok informovala o problémoch, ktoré zasiahli jej platobný systém. V dôsledku toho niektoré firmy neboli schopné spracovať nákupy svojich zákazníkov. Jej systémy sa vrátili "takmer k normálu", oznámila firma tesne pred polnocou z piatka na sobotu.

01.06.2018 19:58 , aktualizované: 02.06.2018 07:30
debata (7)

„V súčasnosti máme výpadok služieb, ktorý zabraňuje spracovaniu niektorých transakcií v Európe,“ oznámila spoločnosť v piatok počas dňa vo vyhlásení. „Prešetrujeme príčinu a urýchlene pracujeme na vyriešení situácie. Budeme vás informovať.“

„Záležitosť bola dôsledkom zlyhania hardvéru. Nemáme dôvod sa domnievať, že to súviselo s neoprávneným prístupom (do systémov) či so zlomyselnosťou,“ uviedla Visa vo vyhlásení.

Držitelia kariet si na odmietnutie transakcií sťažovali na twitteri naprieč Európou, uviedol v piatok internetový server BBC. Problém sa dotýkal aj Slovenska či Českej republiky.

Klienti dostávali pri pokuse o platení správy, že peniaze nemožno odosielať, ani prijímať. „Príčinu problému skúmame a pracujeme na čo najrýchlejšom vyriešení situácie,“ uviedla centrála firmy a držiteľom kariet sa ospravedlnila za vzniknuté nepríjemnosti.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #Visa