Útoky hackerov na slovensko.sk pokračujú

V priemere osem DDoS útokov na servery zákazníkov zaznamenajú a eliminujú mesačne bezpečnostní špecialisti spoločností BENESTRA a SWAN. Počet takýchto atakov medziročne stúpa asi o 20 %. Jeden z doteraz najmasívnejších útokov na ústredný portál verejnej správy slovensko.sk trvá už tretí deň.

13.06.2018 17:41
debata (1)

Zatiaľ posledné napadnutie technici SWAN-u a BENESTRY riešili v stredu pred druhou v noci. DDoS útok znamená, že tisíce počítačových robotov z rôznych kútov sveta útočia na konkrétnu adresu a spôsobia tak výpadok služby. Nočný útok bol vedený nielen z počítačov vo Veľkej Británii, Francúzsku a Kanade, ale aj zo slovenských IP adries.

„Dnešný útok, počas ktorého objem prichádzajúcich dát prekročil 29 Gbit/s, bol doteraz najsilnejší. Napadnutia monitorujeme v reálnom čase a okamžite po potvrdení útoku zasahujeme. V takýchto prípadoch vypíname prístup buď z konkrétnej lokality, alebo celkovo prístup zo zahraničia, aby servery našich klientov ostali prístupné pre domácich používateľov,“ informoval TASR technický riaditeľ spoločností SWAN a BENESTRA Augustín Revák.

Intenzita útokov na slovenský online priestor v posledných dňoch výrazne stúpla. Okrem slovensko.sk napadli útočníci aj webové sídla Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu shmu.sk a RTVS rtvs.sk. V prípade RTVS prišiel najsilnejší atak v pondelok večer a intenzitou bol porovnateľný so stredajším útokom na slovensko.sk. Viedli ho z Číny, Francúzska a Veľkej Británie.

TASR informoval Matúš Benčík zo spoločnosti DanubiaTel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hacker #Slovensko.sk