Trump telefonoval s Orbánom, hovoril s ním aj o Kimovi

Americký prezident Donald Trump v sobotu telefonicky hovoril s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, témou diskusie bolo okrem iného nutnosť dôraznej ochrany hraníc.

17.06.2018 00:00
debata (8)

Informoval o tom Biely dom s tým, že Trump využil telefonát aj na to, aby Orbánovi zablahoželal k májovému znovuzvoleniu za premiéra po aprílovom volebnom víťazstve.

„Prezident Donald Trump dnes hovoril s maďarským premiérom Viktorom Orbánom a pogratuloval mu k zostaveniu novej vlády,“ uviedol vo vyhlásení Biely dom. „Obaja lídri sa zaviazali udržiavať americko-maďarské vzťahy pevné,“ dodal tlačový odbor prezidenta

Biely dom tiež oznámil, že Trump s Orbánom hovorili aj o summite so severokórejským vodcom Kim Čong-unom, s ktorým sa americký prezident stretol 12. júna v Singapure.

Agentúra MTI s odvolaním sa na hovorcu maďarskej vlády napísala, že hlavnou témou bol očakávaný príchod nového amerického veľvyslanca do Maďarska. Trump podľa hovorcu povedal, že nový ambasádor David Cornstein, ktorého v Maďarsku očakávajú počas budúceho týždňa, je skvelý človek.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #USA #Viktor Orbán #Donald Trump