Tesla tesne splnila plán, vyrobila 5000 sedanov Model 3 za týždeň

Americkému výrobcovi elektrických vozidiel Tesla sa podarilo splniť plán a zvýšiť výrobu sedanu Model 3 na 5000 kusov týždenne.

02.07.2018 08:44
debata (2)

Posledné vozidlo zišiel z montážnej linky v nedeľu ráno, niekoľko hodín po polnoci, ktorú zakladateľ a generálny riaditeľ podniku Elon Musk stanovil ako konečný termín. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje z montážneho závodu.

Musk svojich zamestnancov o splnení výrobného cieľa v nedeľu informoval a súčasne oznámil, že od budúceho mesiaca by výroba tohto automobilu mala ďalej vzrásť na 6000 vozidiel. „Myslím, že sme sa stali skutočnou automobilkou,“ napísal Musk v e-maile zamestnancom. Okrem 5000 sedanov Model 3 spoločnosť vyrába týždenne 7000 vozov Model S a Model X.

Výrobu Modelu 3 určeného pre masový trh, ktorú Tesla začala v júli minulého roka, sprevádza rad problémov, najmä s automatizáciou montáže. Pôvodne Tesla predpokladala, že vyrobí 5000 vozidiel týždenne už na konci minulého roka, termín ale musela niekoľkokrát posunúť. Musk priznal, že príliš dôveroval využitiu robotov pri výrobe a že bude musieť najať viac ľudských zamestnancov. S blížiacim sa koncom štvrťroka firma dokonca postavila novú montážnu linku v obrovskom stane vedľa hlavnej továrne.

Vplyvný americký spotrebiteľský časopis Consumer Reports po váhaní koncom mája odporučil svojim čitateľom kúpu elektromobilu Model 3. Presvedčil ho upravený softvér, ktorý výrazne skracuje brzdnú dráhu vozidla. Predtým pritom časopis naznačoval, že pre príliš slabé brzdy a ďalšie chyby najnovší model Tesly jeho pečať nezíska.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Motors #Elon Musk #Model 3