Mark Zuckerberg je tretím najbohatším mužom sveta

Spoluzakladateľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg sa v piatok dostal na tretiu priečku rebríčka najbohatších ľudí sveta, keď akcie firmy spevnili o 2,4 percenta na rekordných 203,33 dolára.

08.07.2018 12:03
debata (1)

Na štvrté miesto tak odsunul Warrena Buffetta. Pred Zuckerbergom je šéf amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos a zakladateľ softvérovej spoločnosti Microsoft Bill Gates. Uviedla to agentúra Bloomberg.

Americký miliardár Mark Zuckerberg Foto: Reuters, Stephen Lam
Zuckerberg, facebook Americký miliardár Mark Zuckerberg

Je to prvýkrát, keď traja najbohatší ľudia v jej indexe miliardárov získali svoje bohatstvo z technológií. Zuckerberg (34) má teraz 81,6 miliardy dolárov, čo je zhruba o 373 miliónov dolárov viac ako Buffett, 87-letý šéf a výkonný riaditeľ investičného konglomerátu Berkshire Hathaway Inc.

Akcie spoločnosti pre prístup k ochrane súkromných dát používateľov jej sociálnej siete v marci spadli na osemmesačné minimum 152,22 dolára.

Rebríček, ktorý zahŕňa 500 najbohatších ľudí sveta, je aktualizovaný po ukončení každého obchodného dňa na burze v New Yorku. Technologický sektor sa na jeho hodnote presahujúcej päť biliónov dolárov podieľa asi pätinou, čo je viac než akýkoľvek iný sektor.

Buffett, ktorý býval najbohatším človekom na svete, v rebríčku zostupuje kvôli svojej charitatívnej činnosti. Podobne ako Bill Gates sa zaviazal, že na dobročinné účely venuje zo svojho majetku väčšinu. Rovnaké zámery má aj Zuckerberg, ktorý chce počas svojho života dať na charitu 99 percent všetkých svojich akcií.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #miliardár #Marc Zuckerberg