Pripravte sa na horšie časy, varoval šéf Bundesbank

Šéf nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann varoval vládu v Berlíne pred rastúcim rizikom ochladzovania ekonomiky. Uviedli to hospodárske noviny Handelsblatt s odvolaním sa na vládne zdroje.

16.07.2018 07:00
debata (3)

Podľa týchto zdrojov, ktoré nechceli byť menované, Weidmann pozvali ako hosťa na schôdzu kabinetu 6. júla. Vo svojom vstúpení povedal členom vlády, aby sa pripravili na ťažšie časy.

Handelsblatt uverejnil správu po tom, ako centrálna banka Bundesbank minulý mesiac znížila svoju prognózu hospodárskeho rastu Nemecka v tomto roku. Odôvodnila to obchodnými a politickými obavami, v dôsledku čoho sú ďalšie vyhliadky na posilnenie nemeckej ekonomiky neisté.

Bundesbank v júni predpovedala najväčšej európskej ekonomike tento rok rast o 2 %, čo je citeľné zhoršenie oproti 2,5-% rastu, ktorý očakávala vlani v decembri.

Weidmann tiež povedal, že vláda bude musieť zasiahnuť, keď dôjde k poklesu hospodárstva, pretože Európskej centrálnej banke potrvá dlho, kým znormalizuje svoju menovú politiku (po rozsiahlom programe stimulov), aby mohla konať.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #HDP #Bundesbank