Skylink pozastavil šírenie Novy, Primy a Markízy v zahraničí

Spoločnosť M7 Group, prevádzkujúca satelitnú televíznu platformu Skylink, pozastavila možnosť aktivovať slovenské služby Skylinku u predajcov v Českej republike a naopak. Reagovala tak na kritiku najväčších českých a slovenských komerčných televízií Nova, Prima a Markíza v súvislosti s možnosťou vysielania ich programov v zahraničí. Uviedla to v piatok spoločnosť M7 Group.

03.08.2018 13:40
debata

Televízni vysielatelia podali návrhy na nariadenie predbežného opatrenia, keď satelitná služba Skylink v júni vrátila do svojej ponuky za poplatok ich kanály. Mestský súd v Prahe následne v júni zakázal šíriť programy FTV Prima na Slovensku, v júli rovnako rozhodol v prípade programov TV Nova na slovenskom území a TV Markíza v Česku. Spoločnosť M7 Group sa proti uzneseniu vydanému na návrh Primy odvolala a rovnako to urobí v prípade Novy a Markízy.

„Naše kroky vždy boli v súlade s právom Európskej únie a so zmluvnými záväzkami voči vysielateľom. Komerčné televízie majú iný názor,“ uviedla firma M7 v tlačovej správe.

Člen predstavenstva firmy M7 Group Jaromír Glisník sa po júnovom opätovnom zaradení programov do ponuky odvolával na pravidlo voľného pohybu tovaru a služieb v rámci Európskej únie. Hovorca Skylinku Marek Němec neskôr uviedol, že sa zmenila iba skutočnosť, že zákazník namiesto dvoch prístupových dekódovacích kariet potreboval len jednu. Nemusel tak dvakrát hradiť registračný poplatok.

Vysielatelia ale oponovali, že M7 Group nelegálne distribuuje stanice mimo licencované územia. Prevádzkovatelia sú v takomto prípade vystavení postihom zo strany globálnych poskytovateľov autorských práv u zahraničných relácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #Skylink #TV Nova