Vodičov v Bratislave potrápi ďalšia oprava, uzavrú časť D1 v Petržalke

Vodiči jazdiaci v Bratislave budú mať až do konca prázdnin na petržalskej strane k dispozícii o dva pruhy menej. NDS uzavrie časť diaľnice pre opravu.

15.08.2018 17:25
debata

V piatok v neskorých večerných hodinách spúšťa Národná diaľničná spoločnosť opravu vozovky diaľnice D1 v Bratislave na úseku Prístavný most – most Lafranconi.

Ako ďalej informuje NDS na svojej internetovej stránke, oprava sa týka ľavého jazdného pásu v smere na most Lafranconi.

Od piatku od 22:00 až do štvrtku 30. augusta do 6:00 bude doprava v smere opravy vozovky presmerovaná na Einsteinovú ulicu, ktorá je v súbehu s diaľnicou, dodáva NDS.

„Doprava v smere opravy vozovky bude presmerovaná na Einsteinovu ulicu, ktorá je v súbehu s diaľnicou. Našou snahou bude tieto práce ukončiť čo najskôr,“ informovala v stredu hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Na predmetnom úseku D1 v hlavnom meste sa bude vymieňať na celej šírke jazdného pásu povrch vozovky, ktorý je z asfaltového drenážneho koberca. „Drenážny koberec sa musí realizovať na celú šírku naraz bez pozdĺžnych technologických spojov, z dôvodu zabezpečenia priepustnosti vrstvy v celej šírke pre odvedenie vody do rigolu,“ priblížila Michalová. Pod drenážnym kobercom musí byť podľa nej vodotesniaca vrstva, ktorá zabráni prenikaniu vody do nižšie položených vrstiev a zabezpečí, aby voda odtekala v drenážnej vrstve do rigolov na kraj vozovky. „Keďže pri frézovaní pôvodnej vozovky dôjde k porušeniu jestvujúcej vodotesniacej vrstvy, bude sa musieť zrealizovať nová vodotesniaca vrstva z emulzného mikrokoberca,“ uviedla Michalová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #D1 #zápchy