Nižšie ceny pomohli Volkswagenu k výraznému rastu predaja

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) dosiahol v júli dvojciferný nárast predaja. Prispelo k tomu zníženie cien jeho vozidiel. Automobilka sa tak mohla tešiť z dobrých výsledkov pred zavedením nových prísnejších metodík merania emisií aj spotreby, ktoré znížia jej zisk.

19.08.2018 15:47
debata

VW v júli predal 908 200 vozidiel, o 10,6 % viac ako rovnakom mesiaci minulého roka 2017.

„Júl bol silným mesiacom pre skupinu, ktorej všetky značky zaznamenali jasné zisky,“ povedal manažér predaja Fred Kappler, podľa ktorého je to výsledok „jednorazového efektu“, čo bol odkaz na program zliav.

V septembri vstúpia v Európskej únii do platnosti nové metodiky merania spotreby a emisií Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

VW očakáva, že jeho náklady s tým spojené sa budú v 2. polovici roka pohybovať v miliardách.

Kappler zároveň varoval pred slabším odbytom v nasledujúcich mesiacov. "Snažíme sa minimalizovať očakávaný vplyv nového testovacieho procesu WLTP, "povedal.

Spoločnosť tiež v piatok oznámila, že plánuje zvýšiť produkciu vo svojom najväčšom závode vo Wolfsburgu na 1 milión vozidiel ročne.

Zvýšenie výroby by bolo spojené s uvedením najnovšej v poradí ôsmej generácie obľúbeného modelu VW Golf na trh, uviedol Andreas Tostmann, vedúci výroby a logistiky VW.

Produkcia Golfu sa presunie z Zwickau vo východnom Nemecku a Puebla v Mexiku do Wolfsburgu, dodal.

V Zwickau sa budú vyrábať elektromobily, povedal Tostmann.

Do roku 2020 sa podľa Tostmanna zvýši objem produkcie vo všetkých nemeckých závodoch VW o 25 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky