Kalašnikov vyvíja zbrane aj elektrické superauto. Chce konkurovať Tesle

Ruský zbrojársky koncern Kalašnikov, známy po celom svete rovnomennou útočnou puškou, vyvíja technológiu pre vlastný elektromobil.

24.08.2018 08:48
debata (86)

Ten by sa v budúcnosti mal stať konkurentom americkej automobilky Tesla, ktorá sa špecializuje na výrobu áut na elektrický pohon. S odvolaním sa na oznámenie ruskej spoločnosti o tom vo štvrtok informovala tamojšie médiá.

Elektrický automobil v retro štýle ruskej... Foto: ValeryMoroz, Kalashnikov Media
kalasnikov cv1 1 Elektrický automobil v retro štýle ruskej spoločnosti Kalašnikov.

Systém elektromobilu CV-1, ktorého koncept predstavila firma na medzinárodnom fóre Armija-2018 blízkosti Moskvy, bude prevtelená do retro karosérie IŽ-21252 Kombi. Elektromobil bude mať výkon 220 kilowattov a dojazd až 350 kilometrov, uviedla agentúra TASS. Zrýchlenie z nuly na 100 kilometrov za hodinu by mal automobil dosiahnuť za šesť sekúnd.

„Chceme sa stať konkurentom práve Tesly, pretože ide v súčasnej dobe o úspešný projekt v oblasti elektromobilov. Chceme sa mu aspoň vyrovnať,“ povedala agentúre RKB zástupkyňa koncernu Sofija Ivanovová.

Elektrický automobil v retro štýle ruskej... Foto: ValeryMoroz, Kalashnikov Media
kalasnikov cv1 2 Elektrický automobil v retro štýle ruskej spoločnosti Kalašnikov.

Koncern podľa svojho oznámenia vyvinul celý rad vlastných zložitých systémov. Patrí medzi ne napríklad aj palubné ovládanie, ktoré umožní vodičovi sledovať stav motora alebo meniča napätia a batérie automobilu.

86 debata chyba
Viac na túto tému: #kalašnikov