Zmluva s Mexikom je na dohľad, tweetuje Trump

Podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa je nová veľká obchodná dohoda medzi Spojenými štátmi a Mexikom na dohľad. Trump to v sobotu napísal na svojom twitterovom účte.

25.08.2018 22:59
debata

Vo Washingtone sa počas víkendu konajú bilaterálne rokovania o zmenách v Severoamerickej dohode o voľnom obchode (NAFTA), ktorej členom je okrem spomínaných krajín aj Kanada.

„Naše vzťahy s Mexikom sa hodinu za hodinou utužujú. Veľmi dobrí ľudia z bývalej i súčasnej vlády, všetci úzko spolupracujú… Veľká obchodná dohoda s Mexikom môže čoskoro prísť!“ napísal Trump.

Že sa bilaterálna dohoda medzi USA a Mexikom blíži, už v minulých dňoch avizovali členovia oboch delegácií. Týždne sa rokovania sústredili predovšetkým na budúcnosť automobilového priemyslu, ktorý Trumpovi leží na srdci. Pravidlá, ktorými sa riadil vzájomný obchod medzi oboma krajinami v tejto oblasti v rámci dohovoru uzavretého pred 24 rokmi, prezident označoval za „katastrofu“ pre amerických robotníkov.

Modernizácia dohody NAFTA je jedným z hlavných volebných sľubov Donalda Trumpa. Jej zmenu inicioval pred viac ako rokom, Hrozil, že ak k nej nedôjde, USA z nej vystúpi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #nafta #USA #Donald Trump