V nedeľu pôjde 13 posilových vlakov, najmä z východu na západ

V súvislosti s blížiacim sa začiatkom školského roka vypraví Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v nedeľu 13 posilových vlakov. Smerovať budú predovšetkým na západ Slovenska.

01.09.2018 12:15
debata (4)

Posilové vlaky sú podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kováča zapracované v aktuálnom cestovnom poriadku. Niekoľko týchto vlakov bude smerovať z Košíc do Bratislavy či zo Žiliny alebo z Banskej Bystrice do hlavného mesta. Posilový vlak však pôjde aj z Košíc do Prahy či zo Zvolena do Košíc.

Podrobný prehľad o posilových vlakoch nájdu cestujúci na internetovej stránke dopravcu. S ohľadom na technické možnosti a dopyt ľudí ZSSK podľa Kováča posilní aj ďalšie pravidelné InterCity vlaky či expresné spoje, rýchliky, regionálne rýchliky alebo osobné vlaky.

Záujem o cestovanie vlakmi totiž v posledný prázdninový víkend narastá. Napríklad už v piatok bol na nedeľu 2. septembra na 84 % obsadený EuroCity vlak, ktorý o 11.07 h vyráža z Košíc a smeruje do Prahy. Zároveň bol na 86 % vypredaný EuroNight (EN) vlak s odchodom z Košíc o 20.35 h smerujúci do Viedne.

Súčasne bol na 72 % obsadený rýchlik, ktorý o 21.54 h vyráža z Humenného a smeruje do Bratislavy, a na 71 % bol tiež obsadený EN vlak s odchodom z Košíc o 20.35 h smerujúci do Prahy.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #Železničná spoločnosť Slovensko