Hodnoty kryptomien padajú

Kryptomeny vo štvrtok prudko oslabili druhýkrát v priebehu menej než 24 hodín. Dôvodom sú obavy, že všeobecnejšie prijatie digitálnych aktív zrejme bude trvať dlhšie, než niektorí predpokladali.

06.09.2018 20:42
debata (1)

Kurz bitcoinu, najznámejšej a najväčšej digitálnej meny, vo štvrtok padol až o 9,8 %. Neskôr zmazal časť strát a popoludní sa podľa indexu agentúry Bloomberg (Bloomberg Galaxy Crypto Index) s mínusom 8,1 % predával po 6390 USD (5492,52 eura). Bitcoin sa obchoduje na najnižších úrovniach od novembra 2017. Vo štvrtok klesli aj ďalšie kryptomeny, keď ripple, ethereum a litecoin stratili každá vyše štyroch percent.

Optimisti, ktorí verili, že rozšírenie počtu používateľov podporí ceny kryptomien, čelili v poslednom čase sérii sklamaní. V stredu sa objavila správa, že investičná spoločnosť Goldman Sachs ruší svoje plány týkajúce sa obchodovania s kryptomenami. V auguste zasa americké regulačné úrady odmietli návrh týkajúci sa bitcoinového fondu obchodovaného na burze.

Regulácia platforiem, na ktorých sa obchodujú kryptomeny, sa sprísňuje. Dôvodom sú obavy z prania špinavých peňazí a snaha o zvýšenie ochrany spotrebiteľov.

Podľa Stephena Innesa z Oanda Corp. je pre bitcoin ďalšou dôležitou hranicou 5000 USD. Ak jeho kurz klesne pod ňu, prepad sa zrejme začne zrýchľovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bitcoin #kryptomeny