Po pilotoch pohrozil Ryanairu štrajkom palubný personál

Sedem odborových organizácií zastupujúcich palubný personál nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair v piatich európskych krajinách pohrozilo v piatok štrajkom, ak aerolínie nebudú ochotné pristúpiť na zlepšenie pracovných podmienok. Ak k dohode nedôjde, štrajk sa uskutoční koncom septembra.

07.09.2018 21:29
debata

Ako informovala agentúra Reuters, odbory zastupujúce palubný personál v Taliansku, Portugalsku, Belgicku, Španielsku a Holandsku v oficiálnom vyhlásení po zasadnutí v Ríme uviedli, že rozhodnutie o prípadnom štrajku padne do 13. septembra. Ak bude v jeho prospech, štrajk sa bude konať v posledný septembrový týždeň. Odbory zároveň varovali, že v takom prípade to bude „najväčší štrajk, aký kedy spoločnosť zaznamenala“.

Len nedávno, 10. augusta, sa uskutočnil 24-hodinový protest pilotov, tiež pre pracovné podmienky. Ryanair musel pre protestné akcie pilotov v Írsku, Nemecku, Belgicku, Švédsku a Holandsku zrušiť stovky letov.

V tejto súvislosti zástupca portugalskej odborovej organizácie SNPVAC uviedol, že v prípade konania štrajku odbory plánujú požiadať pilotov a pozemný personál, aby sa pripojili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryanair