V Nemecku chcú povzbudiť ľudí, ktorí sa zbavia starších dízlov

Majitelia starších áut s dízlovým motorom sa ich majú vzdať a kúpiť si vozidlá šetrnejšie k životnému prostrediu aj vďaka vyššej prémii, ktorú navrhuje schváliť nemecký spolkový minister dopravy Andreas Scheuer.

18.09.2018 08:58
debata (3)

Doterajšia zľava od výrobcov pri nákupe nového auta nie je podľa neho pre zákazníkov dostatočne príťažlivá. „Pre výrobcov je povinnosťou vyjsť im v ústrety," vyhlásil.

Minister denníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zopakoval, že v úsilí o zníženie znečistenia ovzdušia má určité námietky proti tomu, aby sa starším autám vylepšoval hardvér, ale túto alternatívu celkom neodmieta. „Uvažujeme o všetkých možnostiach," povedal Scheuer v pondelok.

Minister v piatok po rozhovore s kancelárkou Angelou Merkelovou ohlásil nové opatrenia, ktoré by mali zvýšiť záujem majiteľov starších áut s dízlovým motorom o nové, kvalitnejšie vozidlá. Medzi opatreniami by mohli byť aj „technické riešenia" pre jestvujúce vozidlá. O čo konkrétne pôjde, by sa malo rozhodnúť tento týždeň na spolkovom ministerstve dopravy.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #diesel