Americkí regulátori obvinili šéfa Tesly Muska z podvodov s akciami

Komisia pre kontrolu cenných papierov Spojených štátov (SEC) vo štvrtok podala žalobu na generálneho riaditeľa výrobcu elektromobilov Tesla Elona Muska pre jeho vyhlásenia o možnom stiahnutí podniku z burzy a obvinila ho z podvodov s cennými papiermi. Informoval o tom spravodajský web BBC.

28.09.2018 00:56
debata (3)

Musk minulý mesiac prekvapil finančné trhy, keď na svojom twitterovom účte napísal, že uvažuje o prevzatí Tesly a stiahnutie jej akcií z verejného obchodovania. Dodal, že má pre svoj zámer zabezpečené financovanie a za každú akciu podniku by ponúkol 420 dolárov. Neskôr však uviedol, že s potenciálnymi investormi stále rokuje a že žiadna dohoda zatiaľ uzavretá nebola.

Regulátori Muskov výrok o prevzatí Tesly a stiahnutí akcií označili za „nepravdivý a zavádzajúci“. Zdôraznili pritom, že viedol k chaosu na burze a poškodil investorov. Žiadajú, aby bol Musk pokutovaný a zároveň, aby nemohol zostať na čele verejne obchodovateľnej spoločnosti, vrátane Tesly, píše agentúra Reuters.

Musk je spoluzakladateľom Tesly a od roku 2008 je jej generálnym riaditeľom. Žaloba bola podaná vo štvrtok na federálnom súde na Manhattane. Akcie Tesly na konci obchodovania odpísali viac ako 10 percent.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Motors #Elon Musk