Na trati D. Streda - Bratislava pribudol v rannej špičke ďalší vlak

Rezort dopravy opäť zvýšil kapacitu na vyťaženom úseku železničnej trate medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou, kde zabezpečuje dopravu súkromná spoločnosť RegioJet.

02.10.2018 10:51
debata

Od pondelka premáva na tejto trati v pracovných dňoch nový osobný vlak. „Stalo sa tak vďaka ústretovému prístupu spoločnosti Metrans, ktorá z rannej špičky stiahla svoj medzinárodný nákladný expres,“ vysvetlila hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Karolína Ducká. Uvoľnila sa tým trasa pre nasadenie ďalšieho vlaku pre ľudí,"

„Vysoko oceňujem spoluprácu s dopravnou spoločnosťou Metrans, ktorá v rannej špičke vypravovala medzinárodný nákladný expres, ktorý má podľa európskych pravidiel prednosť pred regionálnym osobným vlakom,“ dodal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Nový osobný vlak bude z Dunajskej Stredy premávať v pracovných dňoch o 5.53 h a do Bratislavy príde o 7.02 h. „Táto trasa je nastavená tak, aby umožnila odbremeniť najvyťaženejší vlak, ktorý prichádza do Bratislavy o 7.20 h, a vzhľadom na dĺžku nástupísk už nie je možné k nemu pridávať ďalšie vozne,“ opísala Ducká.

Železničný úsek Dunajská Streda – Kvetoslavov – Bratislava patrí podľa rezortu dopravy k veľmi vyťaženým. „Zapojením sa súkromného dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji sa počet cestujúcich naďalej zvyšuje,“ uviedla hovorkyňa. Je to zároveň podľa jej slov príležitosť presunúť sa z individuálnej cestnej dopravy do železničnej a vyvarovať sa tak dopravným kolónam.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #RegioJet